neděle 27. února 2011

Tisíc a jedna noc online - sledovanost

Jak jistě víte tou jedinou věcí, která telwevize skutečně zajímá je sledovanost. Od sledovanosti se totiž přímo dovíjí, kolik peněz televize vydělá na reklamě. Televize nova, která u nás začala jako první seriál Tisíc a jedna noc vysílat ( ikdyž mnoho lidí se na seriál dívalo už na Markíze) nasadila seriál původně na hlavní vysílací čas, tedy tzv. prime time. Seriál rozhodně nezklamal, avšak patrně od něj televize čekala ještě víc a proto ho z prime timu rychle přesunula jinam.

První díl seriálu odvysílala nova v neděli 6 února a seriál souboj ve sledovanosti vyhrál. Ten večer totiž tento turecký seriál Tisíc a jedna noc sledovalo velmi slušných 1,341 milionu diváků. Stal se tak nejsledovanějším pořadem večera. To bylo více než 30% diváků u obrazovek. To však byl první večer, pilotn díl a byo více než jasné, že situace dozná dalšího vývoje. to se samozřejmě také stalo a nova reagovala až překvapivě rychle. No pokud jde o pořady v prime time, není prostě možné ztrácet čas.

Sledovanost seriálu se snižovala, navíc se na něj dívali hlavně staří lidé, to však nejsou diváci, o které televize bojují. Televize chtějí samozřejmě ekonomicky aktivní divkáky, tedy skupinu 15-54 let. Proto nova z prime timeu tento seriál přesunula na 17:30. Je více než pravděpodobné, že tady seriál zakotví na hodně dlouhou dobu, protože má na tento čas sledovanost slušnou.

Žádné komentáře:

Okomentovat