neděle 27. února 2011

Seriál Tisíc a jedna noc online

Jak často se u nás v republice stane, že je uveden nějaký sriál a okamžitě o něm všichni začnou mluvit? Myslím, že to je věc, která je v naší zemi i na našem televizním trhu něco velmi výjimečného. vlastně si skutečně moc nepamatuji, kdy k tomu došlo naposledy. Hlavně v případě zahraničního seriálu je to velmi nebvyklé. Ano, velkou diskuzi ve sv době vyvolalo opětovné vyslání seriálu Třicet případů majora Zemana, nebo třeba seriál žena za pultem. V těchto případech však šlo hlavně o to, že to byly seriály socialistické a bylo nutn vysvětlit, že se jedná o prpagandu. Bylo to prostě ožehavé téma a tak se o něm hodně diskutovalo. Proč se však tak velká diskuze rozpoutala okolo seriálu Tisíc a jedna noc?
Seriál Tisíc a jedna noc slavil na mnoha místech kde se vysílal velký úspěch, u nás se začal vysílat proto, že slavil úspěch na Slovensku. Málo který televizní divák to ví, ale Slovensko působí jako laboratoř a pokusné území pro televizní trh na Moravě a v Čechách. Proč tomu tak je? Je to trh malý, avšak nám velmi podobný, proto se předpokládá, že když se něco nechytne tam, nebudou to velké ztráty a také, když se tam něco chytne, je pravděpodobné, že to bude mít úspěch i u nás. Proto se různé nové formáty ze západu většinou objeví první na Slovensku a až potom i u nás. Big Brother, Talent a podbn show jsou nasazovány napřed u našich východních sousedů, až po vyhodnocení jsou pak nasazany nebo nenasazeny u nás.
Právě tisíc a jedna noc je posledním kouskem, který byl takto na Slovensku úspěšně otestován a proto byl poté nasazen i na obrazovky naše. Můžeme být velice ráadi a my tady na Tisíc a jedna noc online rádi skutečně jsme, protože se jedná o výborný seriál, který skutečně velmi potěší každou romantickou duši.
To však nevysvětluje tu velkou diskuzi a zájem. Odůvodnit se to dá hned několik způsobi. Předně je u nás velmi neobvyklé nasadit turecký seriál. Turecký záchod známe asi všichni, kdo však někdy slyšel o nějakém tureckém seriálu nebo ho i viděl? Patrně jenom málo kdo. Dalším z důvodů, proč se rozjela taká silná a vřelá debata je to, že by lseriál nasazen do prime timeu. To je skutečně velmi nebovyklé a i když se tam neudržel, přesto to stačilo na velkou pozornost. To je tedy kombinace důvodů, proč se o naszení Tisíc a jedna noc u nás tolik mluvilo.

Žádné komentáře:

Okomentovat