čtvrtek 30. června 2011

Tisíc a jedna noc - neúspěch v ČR?

Ja jistě víte, tato turecká telenovela se u nás začala vysílat po velkém úspěchu na Slovensku, ale i v jiných státech. No výsledky tohoto seriálu nebyly ani zdaleka takové jako v jiných zemích, je velmi těžké říct, proč tomu vlastně tak je.
Nova nasadila tento seriál v prime time, tedy v 8:00 avšak seriál tisíc a jedna noc sledovalo v tuto dobu jenom asi 35% diváků. I když se Vám, fanouškům webu Tisíc a jedna noc online, může zdát, že 35% podíl sledovanosti je hodně, ve skutečnosti je to pro televizi jako je Nova na prime time málo, právě proto byla tato turecká telenovela přeložena na jiný čas. V tomto čase Tisíc a jedna noc přiláká asi 40% televizních diváků a to hlavně těch starších 54 let.
Podle jednoho člověka z distribuční společnosti, které tento seriál nabízí dosahoval tento seriál třeba v Makedonii diváckého podílu až 80%, v jiných státech to bylo vždycky okolo 50%, no u nás to je o poznání méně. To ale vůbec nevadí, i když není Tisíc a jedna noc v prime timu, stejně se na tento seriál můžeme dívat online kdy chceme a to je jediné na čem záleží.

čtvrtek 9. června 2011

Proč mám tak ráda seriál Tisíc a jedna noc

Nedávno jsem přemýšlela, co ještě napsat sem na web Tisíc a jedna noc online. Tento seriál je sice naprosto skvělý, problém je ale v tom, že se o něm hrozně těžko získávají různé informace a novinky. Pokud máte ráda nějaký seriál anglický a umíte anglicky, pak není problém takové informace sehnat. Jenže Tisíc a jedna noc je seriál turecký a jak již víte, já Turecky neumím. Jsem z toho sice trochu nešťastá, protže bych Vám velmi ráda přinášela ty nejnovější informace o seriálu a uveřejňovala je tady na Tisíc a jedna noc online, bohužel to ale nejde. Vždycky musím počkat, než se tyto informace objeví na nějakém anglickém nebo čském webu, což ale není příliš často. Proto jsem se rozhodla udělat něco zcela jiného. Víte co to je? Dnes Vám napíšu, proč mám tento seriál tak ráda.
Už od dětství miluju pohádky a to skutečně strašně moc. Časem jsem zjistila, že mě na pohádkách vlastně vůbec nepřitahuje to, že se v nich nacházejí kouzelné bytosti, jako různí čerti a ježibaby. To právě vůbec ne. Já miluji ten koncept boje dobra se zlem, boj lásky s nenávistí, kdy dobro a láska vždycky zvítězí. Také se musím přiznat, že mě vždy zajímala psychologie a lidské vztahy. Proto jsem si velmi brzo oblíbila telenovely, které jsou skutečně něco jako moderní pohádky, akorát bez těch fantastických prvků. To my ale vůbec ani trochu nevadí. Sledovalas jsem jich opravdu hodně, ale absolutně žádná telenovel ani pohádka se nemůže měřit se seriálem Tisíc a jedna noc. Právě to, že mě tento seriál tak obrovsky nadchnul je důvod, proč jsem se rozhodla pracovat na webu Tisíc a jedna noc online, který je tady právě pro Vás všechny, kdo hledáte o tomto seriálu informace. Postavy v tomto seriálu to nemají v životě vůbec lehké, jako my všichni a jsem ráda, že prostřednictvím tohoto webu Vám aspoň můžu trochu ulehčit to hledání po informacích o tomto seriálu.

Láska a prvada v tomto seriálu jistě zvítězí a to je jeden z těch důvodů, proč ho budu vždycky milovat.