čtvrtek 30. června 2011

Tisíc a jedna noc - neúspěch v ČR?

Ja jistě víte, tato turecká telenovela se u nás začala vysílat po velkém úspěchu na Slovensku, ale i v jiných státech. No výsledky tohoto seriálu nebyly ani zdaleka takové jako v jiných zemích, je velmi těžké říct, proč tomu vlastně tak je.
Nova nasadila tento seriál v prime time, tedy v 8:00 avšak seriál tisíc a jedna noc sledovalo v tuto dobu jenom asi 35% diváků. I když se Vám, fanouškům webu Tisíc a jedna noc online, může zdát, že 35% podíl sledovanosti je hodně, ve skutečnosti je to pro televizi jako je Nova na prime time málo, právě proto byla tato turecká telenovela přeložena na jiný čas. V tomto čase Tisíc a jedna noc přiláká asi 40% televizních diváků a to hlavně těch starších 54 let.
Podle jednoho člověka z distribuční společnosti, které tento seriál nabízí dosahoval tento seriál třeba v Makedonii diváckého podílu až 80%, v jiných státech to bylo vždycky okolo 50%, no u nás to je o poznání méně. To ale vůbec nevadí, i když není Tisíc a jedna noc v prime timu, stejně se na tento seriál můžeme dívat online kdy chceme a to je jediné na čem záleží.

Žádné komentáře:

Okomentovat